10 Råd | mindventure.dk

Barsel på 2 hjul – 10 Råd

Tidl. Jægersoldat, Rolf Ejerskov, og Psykolog, Therese Ejerskov, var 96 dage på “barsel på 2 hjul” med Sommer på 2 år og Solvej på 4 mdr. gennem Skandinavien og de Baltiske lande.

Målet med “Barsel på 2 hjul” er at inspirere familier til at cykle på eventyr, og få flere fædre til at tage på Mindventure

Barsel er en unik mulighed for at give dine børn en god start og virkelig smede familien sammen. Det er muligt. Beregn ca 1300DKK per dag i er

Typisk barsel i Danmark giver: 

18 uger til mor

2 uger til far

32 uger til deling

8-14 uger ekstra kan gøres med barselsdagpenge (samme mængde penge skydes ud på mere tid)

Ud fra det regnestykke, kunne man fx forestille sig at man gjorde følgende: 

De første 18 uger går moren med barnet alene

De næste 14 uger (i alt 28 uger) tager moren og faren på “barsel på 2 hjul”

14-20 uger barsel alene med enten mor eller far (her er der udvidet med 8-14 ugers barselsdagpenge)

På den måde er barnet 11-12 mdr når mors og fars barsel er ovre, men barnet har været koncentreret sammen med hele familien i 14 uger.

I vores forberedelse til turen, læste vi om et par der var afsted med deres børn. De cyklede på normale cykler, havde telt med, camperede, lavede mad og skulle undervise deres børn, fordi de ikke var i skole. Resultatet var at der ikke var intimitet mellem forældreparret gennem hele turen, fordi de var helt kørt ned. Det lød som en overlevelsestur.

Derfor foreslår vi at man dropper telt, madlavning, burger el cykel og istedet booker gode overnatningssteder over booking.com.

Telt er superhyggeligt, men det tager tid, og tid er det man ikke har. Det samme gælder maden. I får mere tid sammen til hyggeaktiviteter, hvis I spiser ude eller på stedet i bor.

85% af alle stederne vi boede på var booket over booking.com. Den store fordel er at I næsten altid kan afbestille en booking på booking.com. På den måde har I skaffet jer selv fleksibilitet. Det skete et par gange for os, at det gav mening at bryde med den planlagte rute. Det gav denne slags bookingsystem mulighed for.

Hvis I har 2 børn, kommer elcyklerne til at skaffe jer familietid. Har I kun 1 barn, kan I overveje at nøjes med 1 elcykel og en normalcykel. Det vil blive hårdt i kuperet terræn for den normale cykel, men hvis personen på den normale cykel har styrke, kan I følges af i tempo.

Der er en kæmpe fordel ved en “Long John” cykel, og det er at der kun er 2 hjul. Det giver dig hastighed, fordi en 3 hjulet cykel, har et ekstra hjul der giver friktion. Samtidig giver den 2 hjulede dig også mulighed for at komme igennem smalle steder og sværere terræn.

I Danmark kan man købe rigtig gode modeller: City Mountain fra Familyrider.dk eller Bullitt fra larryvsharry.com

Vi havde max 2 ting planlagt per dag, og det bedste var generelt 1 ting.

En enkelt gang blev vi klar på 1,5 time om morgenen, fordi vi havde klargjort en masse dagen før.

Ellers står det på 2 timer eller mere, lidt afhængig af hvor meget vi feder den. Det kan være lidt af en tålmodighedsøvelse, men vi prøvede at være i accept af det, og så virkede det godt for os.

Optimal længde rute 25km 40-60 km dag – afgang kl 9 60-70 km afgang kl 8

Fra kl 17 af starter ulvetimerne og der kommer gråd.

Generelt er det fede er ikke transport, men at udforske lokalområder, hvor man langsomt bevæge sig frem mod målet.

Smart med smoothie og snacks med fra morgenmaden.

Der bør være en klar struktur over vores pakninger, så man kan pakke hinandens cykler. Det sparer tid fordi man kan pakke hinandens cykler, hvis der er brug for det. Det gør også, at der er færre frustrationer over ikke at kunne finde det man lige står og skal bruge

                             Spar Nord Bank: 9314 2140090363