Hadrians Mur Maj 2020 | mindventure.dk

Hadrians Mur – en vandring i historien

OBS: Måneden er fastsat, men det er datoerne endnu ikke. Du kan allerede nu købe din plads på Mindventuret. Når datoerne endelig fastlægges, får du besked med det samme. 

Efter jeg erfarede, at England gemmer på nogle af verdens bedste treks, har Hadrians mur været på min ønskeliste. På denne tur, har jeg arrangeret det hele ud fra overleverede erfaringer. Vi kommer sammen til at udforske stedet, da jeg ikke har været her før. Ud fra min informationsindhentning, har jeg en klar forventning om en vandring igennem historien, i et smukt og bølgende landskab med grønne marker.

I 122 e. Kr. begyndte man konstruktionen af den 120 kilometer lange mur. Muren er bygget af romerne under kejser Hadrian. Formålet var at beskytte det romerske Britannien mod pikternes plyndringstogter fra Skotland, og bruge de romerske tropper i andre dele af imperiet. Muren har været på UNESCOs Verdensarvsliste siden 1987.

Vi går ruten fra vest mod øst med den forventning at have vinden i ryggen. Maj skulle være en fin måned at gå ruten i, da vejret er med os og muren ikke skulle være overrendt.

Jeg ser frem til et eventyr i naturen, sindet, historien og kulturen, når vi sammen udforsker Hadrians mur, alt imens vi arbejder på livsværdier og livsmål.

Forventet Rejseplan

Dag 1: Med fly fra København til Manchester – taxa til Newton og vandring til Gilsland

Dag 2: Gilsland – Once Brewed

Dag 3: Once Brewed – refleksionsdag

Dag 4: Once Brewed – egentid og refleksionsdag

Dag 5: Once Brewed – Old Repeater Station area

Dag 6: Refleksionsdag – Old Repeater Station area

Dag 7: Old Repeater Station area – Chollerford – manchester – kbh

Praktisk Info

Kursus*

Dette Mindventure er et kursus, pga. følgende mulige spillover-effekter på deltagernes arbejdsplads:
– målrettethed og determination i forhold til ens egen funktion på ens arbejdsplads
– perspektivering
– fornyet energi og ro
– innovation
– refleksion
– effektivitet
– øget samarbejdsevne

Følgende er Mindventures vurdering, som beror på samme vurdering fra Ib Sørensen fra Skat:

Dette Mindventure er et erhvervsrelateret kursus i forhold til næsten alle arbejdsfunktioner på arbejdsmarkedet.

For din arbejdsgiver er kurset fradragsberettet, da det er erhvervsrelateret.

For dig gælder der skattefrihed, da kurset er erhvervsrelateret.
Skattefrihed betyder, at det ikke er en personalegode, som du skal betale skat af.

Betaler du selv for dit kursus, kan det delvist fradrages under Selvangivelsens Rubrik 58, da det er erhvervsrelateret.

*Ovenstående er en vurdering og det er den enkelte deltagers eget ansvar at kunne argumentere overfor skat, hvorfor deltageren finder det erhvervsrelateret at tage på et Mindventure.

Garanteret afgang

Jeg garanterer afgang på denne tur. På den måde er du sikker på at komme afsted, uanset om det kun er dig, der har booket.

Flytider

København > Manchester maj 2020

Manchester > København maj 2020

Fortrolighedsaftale

Ved booking af et Mindventure, er alle rejsende indforstået med, at der er eksisterer en uskreven fortrolighedsaftale, så de ord, der deles på en Mindventure, aldrig forlader det. På den måde er den åbne dialog i fokus, og det er min erfaring, at ingen holder tilbage.

Kernemodul 1 – Livsværdier og Livsmål

På dette Mindventure definerer du dine livsværdier og mål. Under vandring sparrer vi, og jeg stiller spørgsmål, der faciliterer nye tanker og svar hos dig selv, og vi har ophold, hvor der reflekteres sammen i gruppen. Når du kommer hjem fra Mindventuret, har du gennemanalyserede og håndgribelige livsværdier og mål med dig. En uvurderlig viden, ikke kun for dig, men også for din familie, venner og kollegaer.

Denne rejse bruger kernemodul 1. Når man har gennemgået kernemodul 1, kan man tage på et Mindventure, hvor alle på turen arbejder med kernemodul 2.

For mere information, se tryk på “burgermenuen” og vælg “Metode” oppe i højre hjørne på skærmen.

Klima

Følgende grader er vejledende og ikke en garanti:

Dag: 15-20 grader (forår)

Vandring i bakker

Vi går i bakker, så vi kan nemt bruge energien på ruten og reflektion.

Fleksibilitet er nøgleordet, når det kommer til at vandre. Vejr, sygdom, skader og terræn kan ændre på en ellers smuk plan. Jeg lægger op til, at vi rykker som en gruppe og bakker hinanden op, det bedste vi kan. Det er holdet, der sammen er på Mindventure.

Vi holder et normalt gåtempo og alle medlemmerne i gruppen kan kalde hvil undervejs. Det vigtigste er at nyde naturen, sparre og reflektere.

Frokostpausen er normalt af lidt længere varighed.

Nogle dage kører vi en afslappet stil, hvor vi fx bader i naturen eller oplever noget spændende, og så er det vigtigt, at vi som gruppe kan give den en skalle for at nå frem til aftensmad. Vi har vores pandelamper som backup, hvis mørket skulle lægge sig.

Graduering og kondition

Vi har 4 vandredage, hvor vi vandrer fra ca 4 til 5 timer om dagen.

For at deltage på Mindventuret er det påkrævet at have en normal grundkondition.

Normal grundkondition: Du bør være vant til fysisk aktivitet gennem en eller anden sportsgren eller fx daglig længere cykeltur til arbejdet fx 5 km hver vej.

Gradueringen er overordnet let til middel på denne tur, men under rejseplanen har de enkelte dage fået en graduering jævnfør definitionerne nedenfor.

Det forventes, at du er sund og rask. Hvis du lider af kroniske sygdomme, er dårligt gående eller på grund af helbredsproblemer eller medicinindtag har behov for særbehandling, skal dette oplyse dette allerede ved bestil­ling af rejsen.

Graduering: Let
Let vandring ad gode stier uden de store stigninger. Det bliver hårdt, hvis du ikke har en normal grundkondition.

Graduering: Middel
Moderat vandring ad fortrinsvis gode stier, men hvor længere stigninger kan forekomme. Det bliver hårdt hvis du ikke har en normal grundkondition.

Graduering: Middelhård
Lidt hårdere vandring og af og til i vanskeligt terræn med lange opstigninger. Det bliver hårdt hvis du ikke har en en god grundkondition.

Graduering: Hård
Krævende vandring i vanskeligt terræn med lange opstigninger. Det bliver hårdt hvis du ikke har en meget god grundkondition.

Overnatning: Delt standardværelse

Jeg sørger altid efter overnatningssteder, hvor vi får den største natur, historiske og kulturelle oplevelse. Samtidig er det også en prioritet, at stedet køres af lokale, så vi bidrager til lokalsamfundene.

Vi sover på delt standardværelse med egen seng.

Tilkøb enkeltværelse: Kontakt mig i god tid hvis du gerne vil betale for at opgradere til enkeltværelse. Prisen afhænger af stederne og om de har enkeltmandsværelse ledigt, så jeg oplyser dig om hvor det kan lade sig gøre, og hvor meget det koster. Derefter kan du beslutte dig.

Stilhed

Stilhed er en vigtig faktor på et Mindventure, da det giver roen til at kunne fordybe sig i egne tanker.

Dette Mindventure bevæger sig igennem et stille område.

Når vi ankommer til de forskellige overnatningssteder, er der normalt ret stille, men vi kan ikke forvente der er stilhed.

Forventningsafstemning

Idet du ønsker at booke en tur, gennemgår du en forventningsafstemning. Grunden til at vi bruger tid på det, er for at sikre os, at du kommer afsted på en tur, der reelt opfylder det, du ønsker.

Video og billeder

Jeg optager I ny og næ videoer og billeder fra vores tur og det gør I nok også. Af den årsag opretter jeg en fællesmappe på nettet, hvor alle kan tilføje det materiale de vil dele. Jeg spørger om lov, før noget kommer med af den enkelte deltager.

Materialet bruges samtidig også til, at fremtidige rejsende kan få information omkring området, de skal til. Igen spørger jeg om lov, før noget kommer med af den enkelte deltager.

Generelt om Mindventure mentaliteten

Mindventure er et privat foretagende, hvor jeg nogle uger om året tager rejsende med på Mindventures.

Jeg har en klar forventning om fantastisk tid, og håber du går ind til rejsen med samme forventning. Som rejsende i gruppen har vi alle et ansvar over for hinanden, så jeg håber alle vil komme med en positiv, medansvarlig og hensynsfuld mentalitet i forhold til gruppen. Jeg har lavet en overordnet plan, men derfra håber jeg, at alle i gruppen er aktivt deltagende i at få det til at fungere. Du kan se det som en tur med venner, hvoraf en af dine venner har hovedansvaret.

Ønsker man at være på “egen boldgade”, skal det ske i samråd med mig.

Når vi tager på Mindventure, kan vi komme til at afvige fra planen! Typisk fordi vi finder noget interessant på vejen. Et eventyr er i sig selv fleksibelt, fordi uventede ting kan opstå. På trods af at jeg laver en rejseplan, håber jeg, at vi støder ind i overraskelser på turen, så der er nogle spændende historier at fortælle, når vi kommer hjem.

Det er usandsynligt, men indkvartering, mad og vejr kan også variere. Ingen af de ting er i sig selv hovedmålet med et Mindventure. Derimod er selvindsigt og eventyr.

Måltider

Alle måltider er inkluderet på nær i lufthavnen og på flyet.

Vi er i et fremmet land, hvor deres madkultur adskiller sig fra det danske køkken. Det er godt at komme med et åbent sind og tage maden som en kulturoplevelse.

Morgenmad: Vi springer på det, de lokale kan tilbyde os. Jeg taler med kokken og sørger for, at der er rigeligt. Tag fat i mig hvis der ikke var nok!

Frokost: Jeg taler med dig for at få et indtryk af din appetit og arrangerer frokost i forhold til det. Hvis frokosten er en madboks, vil det typisk sandwich og diverse. Hvis vi er på et opholdssted, arrangerer jeg frokost i restauranten. Vi spiser også hos lokale, hvis det passer ind på turen. Tag fat i mig, hvis der ikke var nok!

Aftensmad: Vi springer på det de lokale kan tilbyde os. Jeg taler med kokken og sørger for, at der er rigeligt. Tag fat i mig, hvis der ikke var nok!

Drikkevarer: Der er drikkevand med til måltiderne.

Snacks: Tag gerne 5-10 powerbars, Snickers eller lignende med. Jeg har et stash af snacks, som backup.

Transport

Vi transpores af vores egne ben, og vi bærer selv vores udstyr.

For at spare tid tager vi normalt altid en taxi direkte fra lufthavnen og ud til vores startsted.

Hvis der er brug for transport undervejs, tager vi normalt taxa, med mindre der er andre former for transport, der kan gøre det lige så hurtigt.

Adgang til El og Wifi

Der er el i landsbyerne, men ingen wifi på overnatningsstederne.

Mobiltelefon og Mobildækning

Et Mindventure er en rejse ind i én selv, hvorfor det er vigtigt at have roen omkring sig. Jeg, og resten af gruppen, vil sætte stor pris på, hvis vores vandreture og grupperefleksioner ikke afbrydes af mobilopkald. Hvis du kan, så giv dig selv et åndehul, og sluk din mobiltelefon på flyet, og tænd den igen når flyet lander tilbage i Danmark. Vi er selvfølgelig alle med på, hvis du har brug for at tale alene med dine nærmeste om aftenen.

Der kan være zoner uden dækning, men ofte 4g.

Husk at sætte din mobil i flightmode eller slå roaming fra, hvis du er udenfor EU.

Jeg går typisk lidt afsides og har kort kontakt med min egen familie om morgenen og aftenen. Det gør jeg fordi jeg er på Mindventure flere uger om året og har brug for at holde kontakten ved lige.

Brug af kreditkort

Du skal forvente at betale med cash, hvorfor det er en god ide at hæve penge ved ankomst til lufthavnen. Dog skal det nævnes, at du formodentlig ikke får brug for at betale for noget på dette Mindventure.

Visum

Visumfri i maksimalt 180 dage.

Passet skal være gyldigt under opholdets varighed.

Rejseforsikring

Det er et krav for deltagelse, at du har en gyldig rejseforsikring. Det kan være en god ide at finde ud af, om du får din rejseforsikring gratis gennem fx Mastercard Gold eller lignende.

Derudover skal du medbringe det blå EU-sygesikringskort

Det blå EU-sygesikringskort giver dig ret til samme behandling, som borgerne i det land, du rejser i. Hvis landets egne borgere skal betale for eksempelvis et lægebesøg eller en hospitalsindlæggelse, vil du som rejsende skulle betale tilsvarende. Udgifter til hjemtransport dækkes f.eks. ikke af det blå EU-sygesikringskort. Vær i øvrigt opmærksom på, at du er dækket forskelligt, afhængigt af hvilket land du rejser til.

Early Bird og Gruppebookninger

Pris: 20.000*,-

Early Bird: 3000,-*

Gruppebooking: 2000,-*

Mulig Pris: 15.000.-

“Early Bird”
Tidlige bookinger giver mig de bedste muligheder for at planlægge et Mindventure godt, sikre reservationer på de bedste overnatningssteder og få solide aftaler med vores samarbejdspartnere i alle led af kæden under forberedelsesfasen.

Det skal derfor være en fordel for dig at booke din rejse tidligt, da du samlet set bidrager til, at turen bliver bedre for alle.

Booker du din rejse i god tid, får du en early bird pris, og konceptet er efter først til mølle-princippet.

Hvis du venter med at bestille og som en af de sidste, skal du således være opmærksom på, at du formodentlig har betalt mere end nogle af dine medrejsende.

Early bird konceptet virker sammen med gruppebooking konceptet, og man kan således drage nytte af begge rabatter på samme tid.

“Gruppebooking”
Laver man en samlet booking for mere end en person på en gang, får man automatisk en rabat på DKK 2000 pr person. Det er den udgift, der bruges på markedsføring for at sprede informationen om Mindventure ud til den enkelte potentielle rejsende.
Hvis du har booket, eller tidligere har booket en rejse på et Mindventure og anbefaler et Mindventure til en ny rejsende, som efterfølgende booker, vil den nye rejsende få en rabat på DKK 2000 på sin bookning, da der ikke er brugt noget nyt beløb på at markedsføre til personen.
Endvidere gælder det også, at tidligere rejsende fra et Mindventure, der tager på et nyt Mindventure, automatisk får DKK 2000 i rabat, da der ikke er brugt noget nyt beløb på at markedsføre til personen.

Prisen Inkluderer

Flyrejse t/r, inkl. skatter og afgifter
Alle overnatninger
Alle måltider undtagen i lufthavnen og under flytransport
En drikkevarer til måltidet
Alt transport
Bidrag til Rejsegarantifonden

Prisen Inkluderer ikke

Måltider i lufthavnen og under flytransport
Tillæg for opgradering til enkeltværelse (hvis muligt)
Personlige lommepenge
Rejse og afbestillingsforsikring
Udgifter ved tilskadekomst (arrangeres med egen rejseforsikring)

Pakkeliste

Regler for bagage - VIGTIGT!

Det er meget vigtigt, at du kun medbringer én rygsæk på turen og holder dig ret nøje til pakkelisten. Din rygsæk skal helst være 40 liters eller mindre i størrelsen og den må max veje 10 kg med alt udstyr. Der bliver ikke mulighed for at tjekke din baggage ind, da du kommer til at medbringe den som håndbaggage (derfor den lille rygsæk).

Her er grundene til, at vi ikke tjekker baggage ind:

  1. Vi sparer tid på ikke at skulle vente på indtjekket baggage
  2. Vi sparer penge på ikke at skulle betale for at indtjekke bagage
  3. Vi risikerer ikke, at vores bagage bliver forsinket
  4. Det tvinger os til at pakke let, så vi ikke skal slæbe på så meget på bjerget, og kan nyde livet istedet

Det kan dog ske, at flyselskabet tvinger os til at tjekke baggagen, ind lige før vi stiger om bord. Det skal vi være forberedt på. Hvis det sker, dækker jeg meromkostninger.

Husk at du højest må medbringe væskebeholdere op til 100ml. Ellers vil lufthavnspersonalet normalt smide beholderen ud.

Du må ikke tage skarpe genstande som vandrestave og knive med i håndbaggagen og der vil derfor ikke være mulighed for at medbringe vandrestave.

Det er blandt andet tilladt at tage neglesakse og pincetter med i håndbagagen. Ligeledes er det i orden at tage sin skraber med på flyet, forudsat at bladet er indkapslet i plastik. Løse barberblade er dog forbudte.

Rabatordninger

Mindventure har rabatordning hos “Friluftsland” og “Fjeld & Fritid”, som du kan drage nytte af:

Friluftsland: 20% rabat på ikke nedsatte varer ved fremvisning af rejsefaktura og oplysning af aftalenummer: 304126

Fjeld & Fritid (Frederiksborggade 28 og Fjällräven Specialbutik på Kultorvet 7): 20% rabat på ikke nedsatte varer ved fremvisning af rejsefaktura og oplysning af aftalenummer: 264

Fodtøj

Jeg har selv gået med rygsæk i bjerge iført alt lige fra kondisko til hård læderstøvle.

Personligt går jeg hovedsageligt efter 2 ting. Lav vægt og ankelstøtte.

Derfor går jeg nu i en let og sportsagtig støvle fra Meindl, der næsten føles som en sportssko. Sålen er hverken hård eller blød, hvilket gør, at jeg står bedre fast, hvis underlaget er vådt. Den har også en membran, der hjælper til at holde vand ude, men det bekymrer mig ikke rigtigt at få våde fødder, så membranen er mere nice to end need to.

Klipklapperne bruger jeg, når jeg kommer frem til overnatningsstedet, hvis min støvle er blevet våd. På den måde kan støvlerne tørre natten over, og jeg kan få luft til fødderne…

Et par ord om udstyr

Gennem erfaringer med udendørsliv er jeg blevet fan af uld. Det giver god varme, selv når det er fugtigt, lugter sjældent og yder god åndbarhed. Dog er det værd at bemærke at uld, ikke er så holdbart, og varmen kan modarbejde en. Derfor bruger jeg det ikke i vandresokker, hvis der er mere en 15 grader, og jeg skifter til trænings t-shirt, hvis det er en dag med 25 grader eller mere i bjergene.

Den tynde langærmede uld shirt er generelt perfekt til at vandre i, da den giver en jævn varme udover hele overkroppen.

Menneskets varmeudledning fra hovedet og halsen er meget høj. Her er neckwarmeren genial, da den kan bidrage til at holde begge dele varme. Samtidig kan den bruges til at forhindre sved i øjnene.

Jeg vælger normalt rygsæk fra Osprey, da de er de mest specialiserede og jeg sørger for at vælge en model med åndbarhed ved ryggen.

Camelbags er geniale, fordi de sørger for, at man kan have et konstant flow af væske og på den måde begrænse dehydrering.

En kasket (eller andet med en cap) er et meget basalt stykke udstyr. Grunden til jeg syntes, den virker godt, er at den forhindrer sved i mine øjne og samtidig skygger for solen.

Jeg havde de blodigste skavesår mellem benene efter et par regnfulde dage på Aspiraten. Derefter begyndte jeg at bruge tights under mine bukser. Den altoverskyggende fordel er, at tights optager friktionen og man på den måde undgår skavesår. Har man stadig problemer, må vaselinen tages frem:)!

Pandelampen er en utrolig simpel opfindelse, men værdien af at kunne agere i mørket med begge hænder er meget høj.

Pakkelisten

Need to:
 Letvægtsrygsæk til 40 liter eller mindre (gerne med rum til camelbag (god ide med regnslag til rygsæk))
 Trekking-støvle (trekking sko uden støtte anbefales ikke, men muligt)
Drikkeflaske 1 liter
 1 par tykke vandresokker / 1 par tykke sokker
 4 par normale vandresokker / 4 par normale sokker
 1 par tynde indersokker
 Solide vandrebukser (der kan deles i shorts i midten eller mulighed for ventilation)
 Vandreshorts / shorts (hvis dine vandrebukser ikke kan deles)
Tynd kortærmet uld t-shirt / tynd kortærmet t-shirt
Tynd langærmet uld shirt (OBS – Rolf har med til dig, så skal ikke pakkes)!
Tyk langærmet uld trøje
Tynd træningst-shirt (evt. polyester)
 Regnjakke (bruges også som windbreaker – gerne med hætte)
 Underbukser
 1/2 tights / kort tights (gode mod skavsår (bruges også som badebukser))
Kasket (eller noget med en cap)
Pas (Vær opmærksom på, at visse lande kræver, at dit pas skal være gyldigt mindst 3 måneder efter udrejse fra Danmark
EU sygesikringskort
 Hævekort
Toilettaske: tandbørste, 50-100ml tandpasta, negleklipper, 50-100ml solcreme, læbepomade, ørepropper, 1/4 rulle toiletpapir, allergimedicin, evt 50-100ml fugtighedscreme, evt lille 50-100ml alcogel og evt 50-100ml shampoo
Mobiloplader (kan lade uden adapter)
5-10 energibarer, snickers eller lignende
 3 lette pakkeposer til at pakke tøj tørt i rygsækken (kan være normale poser)
1 Mindventure surprise til dig og holdet (noget spiseligt, en leg eller et sjovt indslag. Du ved bedst!)

Nice to:
 Medbring gerne: Letvægts-klipklapper
 Medbring gerne: Camelbag 2-3 liter
 Medbring gerne: Uld neckwarmer
Medbring gerne: Gode ​​solbriller – beskytter mod solstråler i bjergene
 Medbring gerne: Pandelampe med batterier

Rolf medbringer yderligere:
Lille førstehjælpstaske og lidt tensoplast (fleksibel plaster, hvis man skulle få en vabel)

Lav en anmeldelse af dit Mindventure!

Skal udfyldes

 Spar Nord Bank: 9314 2140090363

Mindventure.dk ApS, Klerkegade 17b 3th, 1308 Kbh K

CVR: 39 62 52 53

Mobil: +45 27 12 78 38