Rolf Ejerskov - fra krig til Mindventure | mindventure.dk

Rolf Ejerskov – fra krig til Mindventure

Alt er tjekket og klart. Jeg hopper ud af flyveren og falder gennem himlen fra 4 km højde. Da jeg hiver hovedskærmen, trækker reserveskærmen sig selv ved et uheld. Jeg fortsætter faldet, imens jeg ser op på to skærme, der er viklet ind i hinanden…

– Efter en spurt henover den grønne zones lerede marker har den 40 kg tunge udrustning og 40 graders varme fået sveden til at pible. Jeg hører tunge skud og registrerer opspringere. En ny skudsalve lyder, og jeg ser et rødt projektil på vej mod mit hoved.

– Fødslen er stadig i gang efter 30 timer, og jeg ser på monitoren, hvordan pulsen på vores lille pige pludselig falder drastigt.

Der er et par minutter til, at jeg som flykontroller modtager 2 kampfly til beskyttelse mod mulige fjender. Ud af ingenting indtager en fjendtlig gruppe en højderyg og igangsætter en ildkamp. Hvis flyene ankommer til tiden, er fjendens dage talte.

– Jeg er på vej med høj fart mod jorden. Jeg tør ikke lave et cut-away, da skærmene er sammenviklede. I stedet vikler jeg manuelt linerne fra hinanden. Skærmene sænker nu en del af farten. Jeg hamrer ned i sandet og hører et voldsomt smæld i min rygsøjle. Et billede af mig siddende i kørestol roterer i mit sind, men det afløses hurtigt af et smil, da jeg kan vippe min storetå.

Projektilet flyver mod mit hoved og passerer til højre for min tinding. Jeg dykker ned i sandet, som var det et spring fra vippen. En refleksionsværdig ilddåb.

Jeg modtager vores lille pige i mine arme efter kejsersnit. Det er et følelsesladet øjeblik for mig, og vi er lykkelige over, at hun har det godt.

Fjenden kan prise sig lykkelig over, at dagens piloter er franskmænd, der ankommer til fransk tid. I mellemtiden er fjenden forduftet. C’est la vie!

Mindventures motor

Alle historierne, du netop har læst, har noget til fælles. De er alle sammen motoren bag Mindventure. Hver enkelt erfaring har påvirket mig til at se, at livet kan slutte pludseligt og derfor bør leves i fulde drag, mens tid er. Det gør jeg bedst ved at omsætte det jeg ønsker, mine ideer, til virkelighed. Med en stærk overbevisning i bagagen har det været en fornøjelse at starte Mindventure op, på trods af at processen i sin helhed har været en værdig udfordring.

Jeg har altså motivationen til at omsætte det jeg ønsker til virkelighed, men hvordan kom jeg frem til, hvad jeg ønsker – hvad har højest værdi i mit liv? For de fleste af os er det et udfordrende spørgsmål! Vi har måske en “gut feeling”, men hvad er vores gut feeling baseret på?

Gut feeling vs velargumenterede strategier

Vi får ondt i maven, når vi er nervøse eller er bange, fordi vores følelser kan manifestere sig fysisk via maven. Når jeg har sparret med folk, er vi typisk kommet frem til, at det at følge vores “gut feeling” er at følge vores følelser (nok også derfor de hedder “gut feeling”).
Jeg tror, de fleste af os anerkender, at grundlaget for størstedelen af vores følelsesliv dannes i vores tidlige år, i forbindelse med den opvækst vores forældre giver os. For hoveddelen af os baseres de strategier, vi hver især udvikler, på de følelser.
Det kan derfor være uhensigtsmæssigt at følge strategierne på baggrund af vores følelser fra ens “gut feeling”, fordi man risikerer at følge strategier udviklet i ens barndom, og ikke af et voksent og reflekteret menneske.
Min løsning er gennem refleksion og sparring meget klart og dybdegående at kunne argumentere for sine livsværdier, og på baggrund af de livsværdier at kunne argumentere for sine livsmål. Vi udvikler med andre ord velargumenterede strategier.

Mindventure = velargumenterede strategier

Med Mindventure gør jeg processen håndgribelig, idet jeg har skabt et rum, hvor du kan sparre med mig og dine medrejsende, og under vandring samt ophold kan reflektere målrettet omkring livsværdier og livsmål.

Jeg har selv været igennem Mindventure processen og havde en kompetent sparringspartner med meget erfaring.
Under min proces, var min “gut feeling” inde over, og jeg var ved at gå efter et livsmål (politiker), der ikke stemte overens med mine livsværdier. Her kom sparringen ind som et uvurderligt værktøj, da der blev fanget op på fejlslutningen. Jeg tænker tit på de 70 timer+ arbejdsuger, jeg kunne have haft som politiker, i forhold til de uger jeg bruger om året på Mindventure.

Jeg ser frem til at tage dig på Mindventure under fantastiske omstændigheder og samtidig facilitere en unik proces for dig, hvor du definerer dine livsværdier og livsmål.